Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Radionica "Priča o..."

U nedelju, 30. u 18 časova u Galeriji Stara kapetanija u Zemunu, otvara se izložba radova nastalih u letnjoj kreativnoj radionici "Priča o...", a u 19 časova održaće se aukcija izloženih radova.

 


Po koncepciji urednice likovnog programa Galerije Vere Vitorović, Galerija je  realizovala , u okviru Posebnih programa, niz kreativnih radionica u toku letnjeg raspusta pod nazivom "PRIČA O ..."-edukativnih programa koji su kroz razgovore i osmišljene zadatke- demonstracije animirali učenike srednjih i osnovnih škola da upoznaju različite tehnike-discipline kreativnog izražavanja u okviru vizuelnih umetnosti u cilju promovisanja, afirmisanja izabranih likovnih i primenjenih disciplina,kao i stvaralaštvo znamenitih svetskih umetnika. Sve aktivnosti su usmerene ka reaktivaciji kreativnog usmerenog posmatranja i likovnog izražavanja doživljenog, pobuđivanje radoznalosti i interesovanja za spoljne procese i istraživačkog uočavanja njihovih odnosa i relacija, pobuđivanje imaginacije.


 

Realizovano je o 23 programa – priča o kolažu, posudnoj keramici, asamblažu, apstrakciji, portretu, minijaturi, vebdizajnu, VanGogu, Moneu, muralu. Na radionicama je učestvovalo preko 250 učenika osnovnih i srednjih škola iz Beograda, Zemuna, Šapca... Radionice su vodili  mladi umetnici: Vesna Antonić, Anita Bunčić, Ivan Vukdragović, Dragana Radomirović uz asistenciju i koordinaciju Vere Vitorović i Branislave Janković, istoričarki umetnosti.


 


Datum objavljivanja: 26.08.2009.