Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Radionica pod otvorenim nebom

Ministar kulture gospodin Nebojša Bradić posetiće, u četvrtak 21. januara u 11
časova, Muzej Vuka i Dositeja gde će biti realizovana još jedna u nizu Radionica pod otvorenim nebom.

 


Reč je o vaspitno obrazovnim programima za ambijentalnu nastavu koji se sastoje od 30 radionica odnosno ambijentalnih priča na temu Upoznaj Beograd od A do Š.


Prva u nizu ambijentalnih priča, vezana za Muzej Vuka i Dositeja, poput vremeplova mališane vraća u neka davnašnja vremena pojašnjavajući im same početke školstva u Srbiji sa naročitim osvrtom na dvojicu velikana kojima je posvećen Muzej. Učiteljica Ljudmila iz Vukovog vremena sa prutićem u ruci najmlađim posetiocima Muzeja, tokom ovih radionica, objašnjava kakva je škola nekada bila te kako je izgledalo biti đak u neka davna vremena.


Na naše veliko zadovoljstvo mališani se kroz ove radionice, upoznajući se sa Muzejom Vuka i Dositeja, upuštaju u avanturu razotkrivanja i razumevanja muzejskih kolekcija, njihove svrhe i značaja.


Kako je nakon završetka sanacije međuspratne konstrukcije Muzej ponovo otvoren za posetioce ovonedeljna Radionaca pod otvorenim nebom, studija za podučavanja čiji je moderator gospođa Zlata Tipold, predstavlja najlepši način da poželimo dobrodošlicu mališanima koji čine našu najverniju i najomiljeniju publiku.


 


Datum objavljivanja: 19.01.2010.