Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Ptice slobode Rafaela Konsuegra

Izložba velikog američkog umetnika, vajara i slikara kubanskog porekla Rafaela Konsuegra uz podršku projekta „Beograd2020“ i Centra za kulturu Mladenovac
biće otvorena 22.avgusta sa početkom u 19 časova u galeriji O3ONE.

 



"Sve moje skulpture su inspirisane kretanjem i balansom"



Rаfаel Konsuegrа je vаjаr koji iznenаđuje sve svojom jedinstvenom vizijom i sposobnošću dа udаhne život u metаl, a insiraciju dobija iz svega sto ga okružuje, svetovnog i duhovnog. Njegove skulpture su u rasponu od malih radova do monumentalnih spomenika umetnosti.



Pre pet godina na poziv Centra za kulturu Mladenovac, Konsuegra je bio gost dvadesete jubilarne likovne kolonije i tom prilikom je kako svojim delima tako i kreativnošću, energijom i ogromnom harizmom koju poseduje impresionirao prisutne. Svoje rаdove izlаže 35 godinа širom svetа sа puno uspehа.



U O3ONE-u će biti izloženo sedam slika i deset skulptura ovog renomiranog umetnika koji je i ambasador kulture u Majamiju. Konsuegrine skulpture će biti izložene i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.





Rafael Konsuegra je rođen u Havani, Kuba, 1941. godine Tražeći egzil sa Kube, on je napustio ostrvo 1960. godine i nastanio se u Majamiju na Floridi, gde je započeo svoje studije umetnosti. Kao student, dva puta je bio dobitnik stipendije Cintas Fellowship od Međunarodnog instituta za obrazovanje u Njujorku. Nakon što je magistrirao na Akademiji likovnih umetnosti Univerziteta u Majamiju, predavao je skulpturu i dizajn na koledžu sedam godina. Želeći da se potpuno posveti umetnosti, odrekao se profesure i preselio se u Evropu, gde je izlagao širom Francuske, Španije, Danske i Švajcarske. Posle osam godina u Evropi, vratio se u Sjedinjene Države, gde je otvorio stalni studio u Majamiju.


 



Datum objavljivanja: 17.08.2011.