Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Prva nagrada Crnobrnji i Iliću

Stručna Komisija za odabir idejnog rešenja suvenira za paviljon Republike Srbije na izložbi „EXPO 2010” u Šangaju proglasila je pobednike konkursa.


 


"Come and play", rad dizajn studija "Štap&kanap" autora Marka Crnobrnje i Nebojše Ilića, osvojio je prvo mesto. Suvenir se sastoji od pet loptica – rekvizita sportova u kojima je Srbija uspešna i po kojima je prepoznatljiva i koje na duhovit i jednostavan način komuniciraju sa publikom. U zavisnosti od pakovanja, loptice dobijaju nove kontekste - drvena kutija asocira na igru domino dizajnom, aluminijumska nosi sofisticiranost, a treća, “prehrambrena”, poziva na degustaciju.



Drugu nagradu osvojio je rad Miloša Velimirovića. Šoljica za kafu iskorišćena kao nosilac simbola - ušća Save u Dunav gde se nalazi Beograd kao najveća urbana sredina u Srbiji. Šolja se lako pravi, ima svoju funkcionalnu vrednost i može biti lep poklon.


Treća nagrada pripala je Smiljani Pešić, koji je iskoristila motive pirotskog ćilima koji se mogu aplicirati na moderan način , USB memoriju. Tako Memorijska kartica ima praktičnu vrednost kao uređaj za prenos podataka, ali ovako dizajnirana može da bude i modni aksesoar. Na kartici mogu biti snimljeni razni promotivni multimedijalni sadržaji koji se pokreću insertovanjem kartice u računar.


 



Datum objavljivanja: 21.11.2009.