Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Promocija publikacije: Autonomije

Prezentacija i diskusija u saradnji sa izdavačem publikacije Autonomije, Zavodom za kulturu Vojvodine, Institut za fleksibilne kulture i tehnologije – NAPON predstaviće u četvrtak 4. decembra publikaciju Autonomije.


 


Protekle tri godine, Institut za fleksibilne kulture i tehnologije – NAPON kao neprofitna organizacija usmerena ka istraživanjima savremenih umetničkih praksi baziranim na digitalnim tehnologijama, sa ciljem da doprinese razvoju novih oblasti u savremenoj umetnosti, učestvovao je u internacionalnom projektu Tehno-Ekologije.


Autonomije, kao deo projekta Tehno-Ekologije je kroz različite istraživačke i reprezentativne forme obuhvatio polje automatizacije i autonomizacije. Zamišljen kao istraživački, projekat je na početku imao cilj da istraži realnosti i mitologije mašinske (algoritamske) autonomije u različitim savremenim ontologijama i ekologijama. Tekstovi Simondona, E. Herla, G. Nestlera i drugih, u publikaciji su pregled nedavnih istraživanja u oblasti koja bi se mogla nazvati ontologijom tehnologizovanih ekosistema.


Sastavni deo publikacije čini i katalog istoimene izložbe koja je prošle godine novosadskoj publici predstavila radove umetnika, teoretičara i ekoloških aktivista na temu „autonomija. Online verzija publikacije dostupna je preko online platforme za promovisanje knjiga Issuu http://issuu.com/napon/docs/publikacija_i_katalog_autonomije

Tokom decembra meseca publikacija će se naći i u prodaji. Pozivamo Vas da nam se pridružite u interesantnom okruženju prezentaciji i razgovoru.


 



Datum objavljivanja: 01.12.2014.