Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Projekat Slika Akademije umetnosti Novi Sad

U četvrtak, 25. aprila u 19. sati u Galeriji '73, Požeška 83a, otvara se izložba "Projekat Slika Akademije umetnosti Novi Sad". Izložba traje do 7. maja, 2013. godine.


 


Projekat Slika nastaje 2011. godine u težnji da se na jedinstven način sagledaju umetnički senzibiliteti i poetike profesora i saradnika katedre za slikarstvo, Akademije umetnosti Novi Sad. Cilj projekta Slika je da se aktivnošću učesnika pokrenu angažovani procesi u delovanja institucije kroz istraživanja i analizu iz polja savremene izlagačke prakse. Ideja je da se ovom izložbom pojasne kretanja u profesionalnom istraživanju iz oblasti slike kao i da se iskaže različito pozicioniranje slike/slikarstva usled generacijskih promena, nestandardnih i netipičnih sistema u tumačenju slike u kontekstu savremene likovne umetnosti. Namera projekta je da se objedinjavanjem različitih poetika svih autora - izlagača da se otvori još jedan dijalog o mogućim istraživačkim,  asocijativnim, ontološkim i diskurzivnim elementima tumačenja slike, uz tendenciju proširivanja obima izložbe i otvaranjem njenog koncepta ka slikarskim procesima iz regiona. Ovako koncipirana tema Slika ima za cilj da idejno postavi i stvori osnovu za još jedan novi sistem u posmatranju, percepciji i analizi dela kroz kategoriju Slike danas.


Učesnici: Bosiljka Zirojević-Lečić, Bojan Novaković, Milan Blanuša, Vlado Rančić, Vladimir Kovač, Vidoje Tucović, Goran Despotovski, Dušan Todorović, Dragan Matić, Jovan Rakidžić, Lidija Marinkov-Pavlović, Marina Vojvodić.


 



Datum objavljivanja: 23.04.2013.