Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Projekat: Dijalozi

Projekat Dijalozi se ostvaruje kao rezultat saradnje poslovnog sistema "Đuro Salaj" iz Beograda i internacionalnog udruženja profesionalnih umetnika "Dreieck/triangle/driehoek" sa tromeđe Švajcarske, Nemačke i Holandije.

 


U periodu od 02. do 10. septembra, u Galeriji "Đuro Salaj" A.D., 5 likovnih umetnika  iz Nemačke i 5 iz Srbije biće u prilici da zajednički rade, predstave svoje radove i diskutuju o svojim tehnikama, da  zajednički razvijaju kreativne ideje i na kraju  prikažu svoje rezultate kroz zajedničku izložbu. Umetnici će svakodnevno, u periodu od 10 do 14časova , raditi na 5 zajedničkih slika. 


Izložba slika nastalih u toku osmodnevnog zajedničkog stvaranja biće svečano otvorena 10. septembra u 19 časova  u Galeriji poslovnog sistema "Đuro Salaj"   u okviru manifestacije "Dani evropske kulturne baštine" na teritoriji opštine Savski Venac. Opština Savski Venac je generalni pokrovitelj izložbe.


Projekat je upravljen ka cilju međunacionalne saradnje, internacionalnog povezivanja i boljeg razumevanja između evropskih zemalja. Umetnici će biti dostupni medijima za fotografisanje i snimanje u toku svog rada, jer je glavna ideja projekta interaktivni proces zajedničkog stvaranja.


 


Datum objavljivanja: 08.09.2009.