Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Profesor - student

Izložba grafika studenata četvrte godine osnovnih i master studija Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, četvrtak, 7. novembar, 19. sati, Galerija SKC Novi Beograd.

 


"Od ličnosti od koje dobijamo svoja prva likovna znanja, veštine i iskustva, uveliko zavise i izbori koje ćemo napraviti u našem budućem životu.

Uloga profesora, samim tim veoma je odgovorna. On ne sme niti da gura, niti da koči studenta u traženju sopstvenog puta. Kao pravi duhovni roditelj, on prati  i pomaže mu da prepozna mogući lični likovni jezik kojim bi na najbolji način iskazao svoje individualne umetničke potrebe.

Ovo je izložba studentskih radova nastalih u interakciji profesor – student, kroz ne uvek lako shvatljive i izvodljive grafičke postupke. Uprkos tome, ushićenje je ogromno u trenutku dok podižete papir sa matrice posle otiskivanja i polako sagledavate svet koji ste sami stvorili.

To je vaš lični svet, lični pogled na objekte i pojave. Samo vaš je i način korišćenja grafičkih  postupaka, koje ste koristili dok ste stvarali svoj mikrokosmos."     


Gordana Petrović, redovni profesor


Datum objavljivanja: 07.11.2013.