Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Predavanja Lile de Čavez

Lila de Čavez (Lila de Chavez), kustos atinskog Muzeja Benaki, kao gošća asocijacije Evropa Nostre Srbija, tokom svog boravka u Beogradu, održaće dva predavanja na engleskom jeziku

 


Četvrtak, 11. mart, u 18 časova. u Muzeju primenjene umetnosti govoriće na temu: "Razvoj grčkog kostima u prostoru i vremenu - Istorija i umetnost od Minojskog perioda do danas" (sa slajdovima)


Petak, 12. mart, u 13 časova u Konaku kneginje Ljubice predstaviće koncepciju, delatnost i zadatke organizacije ciji je generalni sekretar:




"The World Federation of Friends of Museums (WFFM) - Friends of Museums as a bridge between Museums and Society in the 21 century"


"Svetska federacija drustava prijatelja muzeja - Prijatelji muzeja kao most između muzeja i društva u 21. veku".


Lila de Čavez je etnolog, specijalista za istorijski i etno tekstil, posebno koptski, za kostim i nakit. Pored mnogih izložbi i publikacija, vodi post-doktorske studije na Filozofskom fakultetu u Atini, član je mnogih međunarodnih udruženja, između ostalog predsednik Prijatelja Grčkog instituta za vizantijske i postvizantijske studije u Veneciji i generalni sekretar Svetske federacije drustava prijatelja muzeja (WFFM).


Portfolio Muzej primenjene umetnosti


Datum objavljivanja: 08.03.2010.