Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Pre reči Mine Aleksić

U ponedeljak, 12. oktobra, 2009. godine u 19. časova u Art@Art galeriji SKC-a, otvara se samostalna izložba autorke, Mine Aleksić, pod nazivom, "Pre reči". Izložba traje do 28. oktobra

 


Mina Aleksić u  svom radu koristi uglavnom kolaž, akril, ulje na platnu, a prepoznatljiv je i uticaj grafike. Inspirisana je psihološkim pristupom umetnosti, Art terapijom i simbolizmom. Njeni radovi mogu se posmatrati kao rezultati Art terapije primenjene na umetnika samog, odnosno kao ekspresije najdubljih emocije i stanja duha kroz koje je on u datom trenutku prolazio. Wittgenstein u svojim predavanjima o estetici naglašava da ne smatra da je estetsko značenje moguće iskazati u čisto jezičkoj formi. Nasuprot tome, ono je nešto što se može osetiti. Estetsko iskustvo kao transcedentan fenomen smatra se jednim od najličnijih susreta sa umetničkim delom.




Mina Aleksić (Beograd, 1981) diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti (Accademia di Belle Arti) u Firenci, odsek slikarstvo u klasi prof. Andrea Granchi. Trenutno živi i radi u Beogradu.


 


Datum objavljivanja: 10.10.2009.