Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Posude Marije Milin

U utorak, 9. oktobra u 19. sati u Maloj galeriji ULUPUDS-a, Uzun Mirkova 12., otvara se samostalna izložba keramike autorke Marije Milin, pod nazivom, "Posude". Izložba traje do 19. oktobra, 2012. godine.

 


Posuda, glavna osnova u radu umetnice je transponovana u objekat sa isključivo likovnom funkcijom. Objekti loptaste i sferične forme od različitih vrsta gline na postavci će biti postavljeni kao kompozicija. S` obzirom da svetlost dolazi sa različitih strana u samim skulpturama će se u zavisnosti od doba dana trepereti svetlost i senke.


Marija Milin ce na trećoj samostalnoj izložbi u Maloj galeriji ULUPUDS izložiti  keramičke forme  koje podsećaju na posude, a nemaju upotrebnu funkciju posude .Sa tim oblastim i okruglim formama se Marija godinama igra, istražuje mogućnosti materijala i tehnike izrade transponujući  ih u neobične skulpture.


Izloziće i objekte,  oble forme u osnovi sa različito tretiranom površinom. Neke forme  su sa otvorima kroz koje se gledaju novi otvori i novi kružni isečci, glatke, glazirane, sa jakim teksturama ili sa igrom bojene i bele gline. Svoje unikatne eksponate je pekla   na različitim temperaturama i koristila  različite glazure da bih dobila drugačije efekte na svakoj skulpturi koju izlaže. 


 


Datum objavljivanja: 04.10.2012.