Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Poster for Tomorrow

Izložba je deo projekta "Poster for Tomorrow", internacionalne nezavisne organizacije 4tomorrow sa sedištem u Parizu. Za otvaranje izložbe izabran je Internacionalni dan ljudskih prava, a tada će biti otvorena u više od 45 gradova sveta, od Jermenije do Venecuele pa sve do Belgije i SAD.

 


Na izložbi će biti predstavljeno 100 najboljih plakata od 3020 pristiglih na konkurs iz 105 zemalja sveta, koje je 5. oktobra u Parizu odabrao međunarodni žiri sastavljen od grafičkih dizajnera/dizajnerki (Alain Le Quernec, Renne Wanner, Majid Abasi...).


Deset najboljih biće nagrađeni stalnom postavkom u 10 svetskih muzeja kao što su: Victoria and Albert Museum u Londonu, Les Art Decoratifs u Parizu, Center for the Study of Politics Arts u Los Angelesu, Design Museum Gent u Belgiji itd.


Jednostavan cilj organizacije 4tomorrow je da ohrabri sve iz dizajnerske zajednice, i one van nje, da promišljanjem postera podrže i stimulišu debatu o pitanjima koja nas sve pogađaju. Oni veruju da grafički dizajn može da doprinese pozitivnoj promeni u društvu i na ličnom i na širem nivou. Posle četiri godine i hiljada dizajniranih postera, Poster for tomorrow polako prerasta u jedinstveni grafički pokret.


Pokrovitelj manifestacije: Savet Evrope i UNESCO, Ministarstvo spoljnih poslova Francuske.


Organizacija u Beogradu: Poster4Tomorrow, Francuski institu u Beogradu, Maja Popović/Failed Architecture i Kulturni centar REX.


Izložba nema zvanično otvaranje, dobrodošli ste da je pogledate do 15. decembra, od 12:00 do 18:00.


Link: http://www.poster4tomorrow.org


 


Datum objavljivanja: 09.12.2012.