Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

pOkretne slike

Kulturni centar Beograda i Francuski institut u Srbiji organizuju izložbu "pOkretne slike / iMages fluides" i susret sa umetnicima u petak, 18. oktobra u 19. sati u galeriji Podroom, KCB-a. Izložba traje do 5. novembra, 2013. godine.


 


Dvojica savremenih francuskih umetnika projektuju svoje specifične univerzume, ne propustite ih!



http://www.bertrand-gadenne.com/  &  http://www.laurentpernot.net/eng/



„Dela Bertrana Gadena deluju veoma jednostavno: radi se o projekciji slike na zidu ili podu, ili pak u prostoru u kojem se čini kao da lebdi. (...) Ruka posetioca ponekad preseca snop svetlosti i tada se bukvalno pojavljuje slika. Ponekad nam slika daje povod da razmišljamo o materiji, njenoj težini ili lakoći, njenom pojavljivanju ili nestajanju. (...) Nasuprot medijskoj upotrebi slika, Gadenove nas pozivaju na meditaciju, na nemo razmišljanje o vremenu.“



Režis Diran



„Nasuprot jasnim i preciznim zonama znanja i iskustva, Loran Perno više voli zone nesigurnosti i neizvesnosti, one na granici stvarnog i zamišljenog. Njegovi projekti poprimaju različite oblike, od koncepcije instalacija do proizvodnje pokretnih ili nepokretnih slika s kojima istražuje polje ljudskog bitisanja: život i smrt, delove sećanja, dimenzije vremena, vidljivo i nevidljivo.”



Dominik Abensur



Javna vođenja biće organizovana u subotu 19. i u ponedeljak 21. oktobra u 19 sati


 



Datum objavljivanja: 15.10.2013.