Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Pogledi ’73

U Galeriji ’73 će se u periodu od 16 - 28. avgusta predstaviti 14 autora u okviru tradicionalno-kolektivne izložbe pod nazivom "Pogledi 2012".


 


Kao redovna godišnja izložba Galerije ’73 "Pogledi" nude uvid u stvaralaštvo nekolicine umetnika sa ovih prostora. Ovogodišnja smotra nudi radove kako u slikarskom, tako i u mediju fotografije i crteža. Teme koje primećujemo kreću se od propitivanja koncepta kolektivnog identiteta, preko analiziranja mogućih konotacija jednog pejzaža, interakcije pojedinca i javnog prostora, pa sve do promatranja odnosa ljudskog tela prema doživljenoj stvarnosti. Ako neki od radova koriste sama tehnička svojstva umetničkog postupka kako bi iznela na videlo svoja idejna rešenja, drugi se hvataju u koštac sa principima slikarske reprezentacije kao bazične pretpostavke za formiranje značenja u okviru likovnog stvaralaštva, dok se neki zanimaju za tematsko i ikonografsko poigravanje ustaljenim predstavljačkim konvencijama. Na posredan način ova postavka nudi preispitivanje samog koncepta umetničke scene, krucijalnog za klasifikaciju geografski, društveno i kulturološki povezanog stvaralaštva. (Sima Kokotović)

   


Radove na izložbi "Pogledi 2012" predstavljaju: Zoran Boldorac, Ana Ćuzović, Nemanja Mate Đorđević, Bogdan Đorić, Dragana Dragutinović, Vedrana Ivanović, Nataša Kokić, Lidija Marinkov Pavlović, Dragan Marković Markus, Branka Nedimović, Vladan Sibinović, Duška Stefanović, Srđan Veljović i Anđela Vujić.


 


 



Datum objavljivanja: 16.08.2012.