Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Pogledi

U Galeriji ’73 će se u periodu od 4-17. juna predstaviti 11 autora mlađih generacija u okviru tradicionalno-kolektivne izložbe pod nazivom “POGLEDI”.

 


Sam naziv izložbe "POGLEDI" je zapravo jedan osvrt i pogled iz određenog ugla u širokom spektru autora mlađih generacija na beogradskoj likovnoj sceni.

Inicijativa umetničkog saveta Galerije ‘73 da otvori godišnju manifestaciju mladih svakako je vredna pažnje sa aspekta obogaćenja likovne scene prestonice, jer je izložba prikaz zrelih i izdefinisanih poetika, nedovoljno izlaganim u gradskim galerijama.

"Na delu je novi vid profesionalizma koji umesto šoka i ekstravagancije, traga za metodama komunikacije i široke recepcije, aktivirajući istraživanje kako novih tako i starih tehnika – metoda likovnih umetnosti.

U ovom procesu, za razliku od devedesetih i preobilja razornih emocija i turbulencija koje su pokretale likovnu scenu, vidljivo je pročišćavanje, koncentracija, smirivanje i svakako, tehnička pedanterija višeg stepena…

Nemoguće je izbeći paralelizam u kontaktu sa stvaralaštvom mladih pred nama, u okviru koga, bez obzira na medije (od zaustavljenih video kadrova video radova, do klasičnih disciplina slikarstva), dominiraju portretne varijacije od onih ekspresivnih i vezanih za trenutak egzistencije, do složenih kadrova i grupa, koje zadiru u problematiku otuđenja, emocionalne rigidnosti, pa i tipično pop-art dualizma glamura i unutrašnje praznine."


(Mirjana Vajdić Bajić, istoričarka umetnosti)


Izložba će biti otvorena do 17. 06. 2010. godine

  

Radno vreme Galerije '73: 10 do 20 časova

                     subotom od: 10 do 15 časova

Ulaz je besplatan


Portfolio Galerija 73


 


Datum objavljivanja: 31.05.2010.