Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Perspektive 8

U petak, 26. juna, biće održana izložba završnih godina Akademije umetnosti
u Novom Sadu. Pozivamo sve zainteresovane da dođu i glasaju. Mesta na kojima će biti izloženi radovi su galerija Matice srpske (20 h) i u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (19 h).

 


Pobednici će biti nagrađeni samostalnom izložbom. Kao prateći program završnoj izložbi je i izložba crteža u Art klinici.


Radi popularizacije umetnosti i kulture uopšte i u želji da se podrže najmlađi stvaraoci koji počinju da grade umetničke karijere, Škola crtanja "Perspektiva", Petrovaradin i "Art klinika", Multimedijalnog centra "Led art", pre osam godina pokrenuli su projekat "PERSPEKTIVE"  koji usmerava pažnju na studente završne godine Likovnog odseka Akademije umetnosti u Novom Sadu. Za najbolje stvaraoce u kategorijama: slikarstvo, vajarstvo, grafika, dizajn, crtež, fotografija i novi mediji, a glasa "Žiri laika", sastavljen od ljudi iz različitih profesija (umetnici, istoričari umetnosti, novinari, kulturni poslenici...).

Od ove godine žiri laika putovao je  prvi put za Beograd i glasao na završnoj izložbi studenata FLU. Ove godine je FLU prvi put bio domaćin žiriju laika iz Novog Sada. Ovu akciju podržava i nezavisna umetnička asocijacija- "REMONT".


Pobednici Akademije umetnosti - Beograd

slikanje: Stevanović Ljubica 11, Tubić Marko 11, Mićović Jagoda 7

vajanje: Đankovic Ranko 7, Latinović Sanja 7

grafika: Stevanović Nađa 16


 


Datum objavljivanja: 25.06.2009.