Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Pejzaž kao poetska metafora-digitalni kolaži

U periodu od 31. januara do 12. februara, 2011. godine u Galeriji Grafički kolektiv, na Obilićevom vencu, održava se samostalna izložba autora Vladimira Milanovića, pod nazivom, "Pejzaž kao poetska metafora-digitalni kolaži".

 


Projektom "Pejzaž kao poetska metafora-digitalni kolaži" V.Milanović (1979) je magistrirao na Univerzitetu umetnosti, a rad se sastoji od umetničkog segmenta (digitalne grafike, video rad) i pisanog poetičko-teorijskog dela. Koristeći ikonografske šeme starih majstora i kompozicione modele karakteristične za različite periode istorije umetnosti, autor fokusira problem semantičkog definisanja vizuelne celine pejzaža. Podvlačeći ekološki podtekst u svom radu, on ukazuje na sliku prirode kao istorijski različito kontekstualizovan fenomen u kome se reflektuje odnos čoveka (kulture) i njegovog okruženja.




Diplomirao 2003. grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu gde je  2008. završio i magistarske studije grafike. Takođe je 2009. magistrirao iz oblasti digitalne umetnosti na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Izlaže od 1998. Član ULUS-a. Predavač na Fakultetu za dizajn (Univerzitet Union) u Beogradu na predmetu Likovne veštine-likovni osnovi dizajna.


 


Datum objavljivanja: 26.01.2011.