Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Paralelne digitalne strukture

U petak, 23. aprila u 19 časova u galeriji Remont na Trgu Republike, slovenački umetnik, Marko Batista izvešće eksperimentalni intermedijalni performans, pod nazivom, "Paralelne digitalne strukture". Produkcija: Aksioma – institut za savremenu umetnost, Ljubljana, 2009

 


Paralelne digitalne strukture je intermedijalni performans u kojem se autor fokusira na modulacije zvuka i vizuelnih stuktura. Koristeći različita softverska rešenja, autor interveniše i digitalno manipuliše teksture koje projektuje na tri ekrana. Kada tome dodamo zvučni spektar, internet, računarske komponente i male kontrolne objekte dobijemo aktivnu infrastrukturu za manipulaciju uživo. Ceo performans eksperimentiše s metodama stvaranja audio-vizuelnih kompozicija i istražuje nove načine izražavanja u polju umetnosti i tehnologije.




Marko Batista (1976) –  multimedijalni umetnik koji živi i radi na relaciji Ljubljana – London. Zajedno sa Mihom Horvat osnovao je multimedijalnu grupu KLON:ART:RESISTANCE. Više projekata koji se bave istraživanjima u oblasti digitalnih medija prezentovani su na festivalima, u galerijskim i drugim, različitim urbanim prostorima. 


Portfolio Remont


Datum objavljivanja: 19.04.2010.