Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Otvoreno o javnim prostorima

Ko je odgovoran za javne prostore, kome su oni potrebni i kako su neke organizacije do njih došle, tema je Regionalne konferencije "Otvoreno o javnim prostorima" koju organizuju Program za mlade Građanskih inicijativa i Kulturni centar "Grad" 12. i 13. aprila 2011. godine u Beogradu.

 


Prvog dana konferencije imaćemo priliku da čujemo Dejana Perića ispred Zaječarske Inicijative , Zaječar, Mariju Samardžić iz Elektrike , Pančevo, Zorana Jovića koji predstavlja Alternativni kulturni klub iz Banatskog novog sela, Dejana Ubovića iz Kulturnog Centra Grad , Beograd, kao i goste iz Slovenije - Boruta Wenzela iz Pekarne , Maribor  i Hrvatske - Sanjicu Burlović  iz Medike - Zagreb.


Drugog dana konferencije u uvodnom panelu pod nazivom "Umetnost u javnom prostoru: ulice = muzej" svoja izlaganja imaće Zoran Đukanović ispred studija Public art in public spacessa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, Vesna Knežević, profesorna na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, Aleksandar Đerić ispred NVO Akademika - Beograd / Užice, kao i Aleksandra Jelić iz ApsArta , Beograd)


Kako je umetnost široko prisutna u beogradskim javnim prostorima želimo i da skrenemo pažnju i na to, dvočasovnim organizovanim obilaskom "Umetnost u javnim prostorima" u sredu 13. aprila od 15 do 18 časova, sa okupljanjem ispred Kulturnog centra Grad.


Zbog ograničenog broja mesta na konferenciji kao i na samom obilasku, molimo vas da vaše prisustvo potvrdite najkasnije do 10. 4. 2011. putem mail-a: javniprostori@gradjanske.org ili na nevena.jankovic@culturalfront.net

 


Datum objavljivanja: 11.04.2011.