Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Otvaranje Goethe-Instituta

Nakon višemesečnog renoviranja, Goethe-Institut se svečano otvara za javnost 15. januara 2016. godine.


 


 


Tim povodom organiyuje se  na konferencija za štampu koja će se održati u petak, 15. januara u 10.30  časova u prostoru renovirane biblioteke u prizemlju Goethe-Instututa, Knez Mihailova 50. Osim redovnih bibliotičkih sadržaja koje nudi, biblioteka Goethe-Instituta sada je multimedijalna i multifunkcionalna, pogodna za predstavljanje umetničkih sadržaja kao i za kreativan rad. To je prava biblioteka budućnosti!





Na konferenciji će biti predstavljene važne aktivnosti koje nas očekuju u narednom periodu: kulturne manifestacije, analogni i digitalni sadržaji u biblioteci, podrška književnom stvaralaštvu i prevodilaštvu, kursevi nemačkog jezika...





Ono što bismo ovom prilikom izdvojili i na šta smo izuzetno ponosni jesu dva nova regionalna projekta u oblasti kulture. Reč je o projektu FIRST FILM FIRST - filmskoj školi Goethe-Instituta namenjenoj mladim filmskim stvaraocima iz Jugoistočne Evrope i projektu ACTOPOLIS -umetnost delanja, koji predstavlja transnacionalnu umetničku i urbanističku laboratoriju.



Upravni odbor Goethe-Instituta proglasio je projekte Actopolis i First Film First projektima od izuzetne važnosti, pa će im u skladu s tim biti obezbeđena posebna podrška tokom 2016. i 2017. godine.





Na konferenciji za štampu novinarima će se obratiti:

- Dr Matijas Miler-Viferig, direktor Goethe-Instituta u Beogradu i

- Bruno Gros, član Upravnog odbora Goethe-Instituta


 


 



Datum objavljivanja: 05.01.2016.