Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Oktobarski salone !

U petak, 5. februara u 19 sati u Dvorani Kulturnog centra Beograda održaće se premijera dokumentarnog filma autora Miloša Tomića "Oktobarski salone !".

 


Šta o filmu kaže autor?

 "Oktobarski salon me je pozvao da napravim film o Oktobarskom salonu ali da to ne bude klasična reportaža već nešto, ovako, malo..."artistički"(?)  Ta nedovoljno prezicna reč, već pomalo izašla iz mode, dala mi je krila. Zaigrao sam se i u stilu "Pesničkih vedrina", emisija, kojih se sećam iz detinjstva, pokušao da kroz muziku i poeziju predstavim likovna dela sa Salona. Šteta što u tome nisam do kraja uspeo."

Miloš Tomić


Miloš Tomić je rođen 1976. u Beogradu. Filmsku režiju je završio na BK Akademji Umetnosti,  u klasi profesora Miše Radivojevića, a magistarske studije iz animacije na FAMU u Pragu.  Trenutno je na doktorskim studijama na FAMU, a bio je gost student u Madridu i Berlinu.  Pored filma, dugo radio na radiju B92, u emisiji "Lepi ritam srca",  a učestvovao je i na mnogim izložbama, radionicama, svirao, pričao, sakupljao...  Vodi klasu "Kratke video forme" na master studijama  Fakulteta za medije i komunikaciju, univerziteta Singidunum

Više o njemu na   www.milostomic.com


 


Portfolio Kulturni centar Beograda


 


Datum objavljivanja: 03.02.2010.