Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Okrugli sto: Kritika oktobarskog salona

Povodom 50 godina Oktobarskog salona, OKOLNOST , Kulturni centar Beograda organizuje okrugli sto "Kritika Oktobarskog salona" - Kako, šta i zašto je baš tako a ne nekako drugačije pisano o beogradskim oktobarskim salonima. Foaje Dvorane KC Beograda, četvrtak, 15. oktobar 2009, od 11.do 15 h.

 


Razgovor se organizuje povodom 50 godina Oktobarskog salona, a predložak je knjiga Pažnja - kritika!? , u izdanju Kulturnog centra Beograda, koja se bavi recepcijom likovne kritike oktobarskih salona tokom proteklih pet decenija u štampanim medijima. 


Pozvani su da učestvuju likovni kritičari, teoretičari i istoričari umetnosti, umetnici, profesori, novinari, ali i svi drugi koji imaju ili misle da imaju šta da kažu o ovoj temi. Koje su se to velike i male borbe vodile na terenu likovne kritike oktobarskih salona, koja je pozicija kritike u našoj savremenoj umetnosti, kakav odnos imaju mediji prema likovnoj kritici, zašto nam je analitička likovna kritika zamrla u poslednjim decenijama - samo su neka od pitanja koja će biti postavljena na okruglom stolu, a koja su do danas ostala bez jasnog odgovora. 


Učesnici: Miodrag B. Protić, Sreto Bošnjak, Jerko Denegri, Vasilije B. Sujić, Branko Dimitrijević, Slobodan Ristić, Jasna Tijardović, Đorđe Kadijević, .


Moderatori (priređivači knjige Pažnja - kritika!? ): Aleksandra Mirčić, Aleksandra Estela Bjelica Mladenović, Gordana Dobrić i Radonja Leposavić.


Portfolio Kulturni centar Beograda


Datum objavljivanja: 12.10.2009.