Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Ognjen Zdravković: Leva ruka - desni klik

U ponedeljak, 24. novembra od 19h u Ustanovi kulture Parobrod otvara se izložba crteža, grafika i printova Ognjena Zdravkovića, simboličnog naziva "Leva ruka - desni klik".

 


Samostalna izložba "Leva ruka - desni klik", autor Ognjen Zdravković 24. - 30. novembar 2014.



Izložba je svojevrsna retrospektiva Ognjenovog angažmana u domenu društveno-kritičkog oglašavanja, postavljena nasuprot umetničkoj - paralelnoj egzistenciji, ostvarenoj kroz zreo vizuelni jezik grafike i crteža, a koja je pokretač, izvor i osovina stvaralaštva.



Pomenuti naziv "Leva ruka - desni klik" je simboličan naziv koji obuhvata ove dve sfere vizuelnih komunikacija u kojima je Ognjen apsolutni vladar, te prva opisuje strast prema umetnosti, ilustraciji i grafici koju stvara levom

rukom, dok se desni klik odnosi na korišćenje novih tehnologija uz pomoć kojih kreira grafička i dizajn rešenja na računaru. Izložbu karakteriše i konceptualna postavka radova.


Ognjen Zdravković je illustrator, grafički dizajner, art i kreativni direktor u renomiranim marketinškim agencijama i tvorac brojnih kreativnih rešenja za velike i male korporacije. Priznat je i nagrađivan umetnik (Nagrada grada Beograda za "Noć muzeja", MTV Cannes Lions Advertising Festival, 25 godina postojanja Sava Centra, NIVEA "Gde nam rastu deca?").


 


Datum objavljivanja: 24.11.2014.