Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Odrazi Irene Knežević

U sredu, 29. februara u 19 sati u Maloj galeriji ULUPUDS-a, Uzun Mirkova 12., otvara se samostalna izložba autorke Irene Knežević, pod nazivom, "OdraziReflektions". Izložba traje do 10. marta, 2012. godine.
.

 


U Maloj galeriji ULUPUDS-a 29. februara u 19 sati biće otvorena izlozba ODRAZIREFLECTIONS Irene Knežević. Četiri objekta/ogledala dimenzija 80 × 80 ×20 cm kao i printovi koji predstavljaju kolaz odraza različitih ljudi ispred objekata/ogledala, biće izlozeni do 9. marta 2012. godine.


Izložba pre svega ima za cilj potenciranje interaktivnosti između posmatrača i umetničkog dela. Gledalac direktno utiče odnosno ,"proizvodi" sliku/odraz. Promenljiva ogledalska slika, različita svakome posmatraču i različita kod svake, ma i najmanje promene ugla gledanja, daje ogledalu element interaktivnosti, odnosno, tera posmatrača da, pomerajući se ispred ogledala, ,"traži" svoje ,"pravo lice", zanimljiv odraz, neobičnu sliku... Pri tome, prelomljenost, a ne iskrivljenost odraza isključuje element grotesknog i smešnog. Paradoks da onaj ko se nalazi ispred ogledala ne vidi sopstveni lik primarna je metafora kojom se implicira traganje za sopstvenim bićem, za identitetom, za samospoznajom... Statična struktura daje dinamično dejstvo, ritam višebrojnih odraza stvara iznova nove slike, neposredno i različito doživljene.


Irena Knežević je rođena 1979. godine u Nikšiću (Crna Gora). Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Radi kao asistent za oblast Grafički dizajn na Filolosko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Clanica je ULUPUDS-a. Učestvovala je na preko pedeset izložbi u zemlji i inostranstvu. Ovo joj je peta samostalna izložba.


 


Datum objavljivanja: 27.02.2012.