Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Od margine ka centru

U periodu od 12. do 16. marta 2015. biće organizovana radionica koja će se, koristeći praksu fizičkog, plesnog, dramskog i dokumentarnog teatra, baviti pitanjima kao što su: Šta je to što nas spaja, a šta nas razdvaja? Šta znači za tebe život na margini?


 


Da li te drugi vide onako kako bi volelo/la? Da li je umetnost prostor u kome možeš da postigneš jednaka prava?



Grupa „Hajde da..." ima višegodišnje iskustvo u radu sa različitim grupama učesnika. Ono što nas je najviše inspirisalo u radu je mogućnost povezivanja osoba iz različitih delova društva.



U periodu od 12. do 16. marta 2015. biće organizovana radionica koja će se, koristeći praksu fizičkog, plesnog, dramskog i dokumentarnog teatra, baviti pitanjima kao što su: Šta je to što nas spaja, a šta nas razdvaja? Šta znači za tebe život na margini? Da li te drugi vide onako kako bi volelo/la? Da li je umetnost prostor u kome možeš da postigneš jednaka prava? Radionica će biti organizovana u Kulturnom centru REX (Jevrejska 16, Beograd). Vremensko trajanje tokom dana je u proseku 5 sati (sa jednom do dve pauze, uz osveženje). Radnim danima ćemo raditi od 16:30h.



Radionica je namenjene osobama (starijim od 18 godina) iz Beograda i bliže okoline, koji sebe doživljavaju kao pripadnike/ce neke marginalizovane grupe, odnosno čiji je utisak da nemaju ista prava kao većina stanovništva u Srbiji. Mogu se prijaviti osobe koje ranije nisu učestvovale u sličnim radionicama, kao i one koje bi želele da steknu novo i drugačije pozorišno iskustvo.



Radionicu će voditi Boris Čakširan, koji već dugi niz godina kao pozorišni stvaralac koristi pozorišnu umetnost u cilju društvenog delovanja.



Organizatori nisu u mogućnosti da obezbede personalne asistente. Ukoliko bude zainteresovanih korisnika/ca kolica da se uključe u radionicu, po dogovoru će biti organizovan prevoz do prostora za rad i nazad. Ukoliko se budu prijavile gluve i nagluve osobe, biće obezbeđen prevod na srpski znakovni jezik. Za osobe koje žive van Beograda nismo u mogućnosti da pokrijemo troškove puta, smeštaja i hrane.


 



Datum objavljivanja: 17.03.2015.