Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

O Klackalištu grupe Škart

Razgovor o projektu "Klackalište" grupe Škart predstavljenom na Venecijanskom bijenalu arhitekture 2010., održaće se u subotu, 13. novembar 2010. godine u 13. časova u Legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića, Teodora Drajzera 15.

 


Otvaranje Klackališta, Škart. Paviljon Srbije, Đardini, Venecija, 27. avgust 2010.

 


...priča o Bijenalu i nama na njemu, kako smo uspeli da budemo dobri a nepretenciozni, skromni a tako kompatibilni. Ovo je priča o grupi Škart i njihovom paket aranžmanu. Jer, osim Klackališta, sa njima je u paviljon Srbije ušao i jedan specifičan senzibilitet,  poseban odnos prema arhitekturi, gradu, aktivizmu, muzici, politici, društvu, ljudskim pravima... Deo tog paket aranžmana je i hor Proba koji je na inauguraciji paviljona doneo spontanost i radost, olabavio uštogljenost i doprineo da se u Đardinima pokaže ono lice Srbije za koje smo mnogo puta pomislili da je zauvek nestalo...(iz teksta Lav za Srbiju Snežane Ristić)


Učestvuju:


Dragan Protić, Škart


Branko Pavić, član žirija


Vaso Lukić, bravar


Šetači Mobiljaka


Članice i članovi hora Proba


Domaćin: Borut Vild

 


Škart su 1990. osnovali Dragan Protić i Đorće Balmazović u napuštenom grafičkom ateljeu na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, kao produkt svađa / dijaloga dve osobe. Kombinujući razna iskustva: poeziju, grafički dizajn, arhitekturu, performans, društveni angažman, Škart je razvio lokalnu strategiju uličnih samizdat / samodat akcija.


http://www.msub.org.rs/izlo%C5%BEba/kada-govorimo-o-ljubavi


www.msub.org.rs


 


Datum objavljivanja: 11.11.2010.