Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Novo doba: Ljubav ne prestaje

Od 28. maja do 2. juna u Beogradu i Pančevu održava se četvrti po redu festival nesvrstanog stripa, štampane grafike, zvuka kao muzike, video materije, veštačkog cveća i večitog proleća.


 


Izložbe, koncerti, radionice i ostala dešavanja odvijaće se u Beogradu u CZKD-u, Kulturnom centru Rex, Inex Filmu, Drugstore-u, Kulturnom centru Grad, te u Pančevu u Galeriji Elektrika, Istorijskom arhivu Grada Pančeva, Domu omladine Pančeva... Na ulici, u parku, mračnom sokaku... Ljubav ne prestaje... I ko zna kad - zna gde i zašto da ne, svi programi su besplatni i slobodni, kao ljubav.



Program u Kulturnom centru Rex:



29. maj



17:00 Radionice, KidsPatch

I ove godine KidsPatch, u saradnji sa Festivalom Novo Doba, organizuje radionice za decu iz oblasti stripa, ilustracije i grafičke umetnosti.



18:00

Projekcija, Slon po Animateki

Nakon kreativnih aktivnosti deca i šira publika imaće prilike da pogledaju selekciju animiranih filmova sa slovenačkog festivala animiranog filma Animateka, namenjenu najmlađima.

www.animateka.si, www.kids-patch.com



19:30

Projekcija, Animateka po Animateki - selekcija kratkih filmova iz centralne i istočne Evrope.

Međunarodni festival animiranog filma Animateka postoji od 2004. godine, sa ciljem da poboljša cirkulaciju produkcije animiranog filma iz centralne i istočne Evrope. Festival Animateka ima dugotrajnu saradnju sa strip autorima kao što su Danijel Žešelj, M.S. Bastian, Matti Hagelberg, Max Andersson i Julie Doucet, čiji rad predstavlja kroz izložbe i plakate festivala.

www.animateka.si



21:00

Izložba, Aleksandar Opačić, Kosmolac, 1973.

Slepi čovek-šišmiš, Kosmoplovac, profesor Studiostripa. Učitelj crtanja izbačen zbog nepopustljivog stava prema učenicima/cama („Sva su deca zaslužila petice"), nastavnik izbačen zbog nepoštovanja nastavnog plana i programa, te sprovođenja sopstvenog. Zbog interesovanja kako ličnih, tako i nemalog broja njegovih poštovalaca, kolega, životnih saputnika i sledbenika, ovaj usamljenik sa ivice svih provalija - moralno-etičkih, stručno-profesionalnih, ostaje istinski vernik grafičkog kazivanja u ovom nesretnom svetu, nespretno nazvanim stripom. Još koja godinica...

www.kosmoplovci.net



Sito-štampa

Rad Aleksandra Opačića, Betty Boop, Fanzin Ceger će u tehnici sito-štampe otiskivati na vašoj garderobi, na otvaranju izložbe, na vašim omiljenim majicama, preko vaših heroja, heroina, idola, idolina... jednim potezom rakela.



Fijuk prodavnica

Generalni distributer nezavisnih stripova iz Amerike, Francuske, Japana i mnogih drugih zemalja. Za kolekcionare, ljubitelje i fanove stripa, za one sa dubljim i plićim džepom.



Više o festivalu na: www.novodobafestival.net


 



Datum objavljivanja: 27.05.2013.