Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Novo Doba festival

Treću godinu za redom, od 5. do 10. juna, u Beogradu i Pančevu se održava festival nesvrstanog stripa Novo Doba u organizaciji udruženja Turbo Comix (Turbo Strip).

 


Program festivala koji se održava u Centru za kulturnu dekontaminaciju, Kulturnom centru Rex, Kulturnom centru Grad i Inex Filmu u Beogradu, te Galeriji savremene umetnosti, Galeriji Elektrika i Domu omladine u Pančevu, donosi velike promene u kvantitetu i kompleksnosti, ali ne i u kvalitetu.


Po običaju, Novo Doba pruža prošireni pregled nezavisne scene, a program se sastoji od svakodnevnih izložbi, koncerata, video projekcija i radionica te time prezentuje spektar nesvrstanih autora, medija, stilova, tehnika, podžanrova, veština, lepih veština, kontrakultura, kultura i nekultura.


Program u Kulturnom centru REX


sreda, 06. jun


17:00 - 18:00 Javna promocija FUNzina i originalnih ilustracija sa KidsPatch FUNzin studio radionice

18:30 Projekcija filmova

Dokumentarni filmovi Luigia Contea - Crack! Festival 2009 i Novo Doba

20:00 Razgovor

Samit Fijuk mreže

Organizatori Škver art project-a (Hrvatska), Crack fumetti dirompenti (Italija), ACC Metelkova Mesto (Slovenija) i Novo Doba festivala (Srbija) učestvuju u diskusiji o uslovima rada autonomne, nesvrstane, nezavisne strip scene, o urednicima, festivalima, izdavačima i ostalom đubretu iz slivnika savremenog evropskog društva.

20:30 Izložba

Anna Ehrlemark: The invisible hand / Nevidljiva ruka

Strip autorka, majka desetoro, vredna i marljiva sekularna protestantkinja iz Švedske koja radi na relaciji Skredsvik-Stokholm-Ljubljana-Beograd. Od nedavno dosta vremena provodi uz Očajnu Bogatu Staru Kučku, Zombi curu, reality televiziju i boisapiens inženjering.

www.ehrlemarken.se

Sito štampa

Fanzin Ceger: Anna Ehrlemark

Fanzin Ceger štampa rad Anne Ehrlemark - Face. Štampamo belom bojom jer ste vi to tražili, vi koji samo crne majice nosite, kojima je to stil. Dođite u velikom broju da popijemo po koju.

21:00 Koncert: Sporay

Sporay je muzički projekat koji kombinuje organske akustične lupove, nojz i sintetizovane tonove. Duo čini bračni par iz Portlanda - eksperimentalna nojzerka Eva Aguila i konceptualni kolažista Brock Fansler. U slobodno vreme Eva i Brok koproduciraju televizijski program Experimental 1/2 Hour - prikaz lokalnih i internacionalnih umetnika.

sporayband.com/


Datum objavljivanja: 04.06.2012.