Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Novembarska Moda za poneti

Novembarska "Moda za poneti" će predstaviti, do sada, najveći broj izlagača. Kulturni centar Grad u Braće Krsmanović, 28. i 29. novembar od 17 - 22 časova.

 


Donji nivo je rezervisan za garderobu. Imaćemo priliku da vidimo jesenje kreacije Bobane Stephen, koja u svom eko pristupu na veoma interesantan način kombinuje second hand garderobu i od nje stvara nesto potuno novo. Simpatičan kolektiv Šio mi ga đura radi sve: od novčanika, torbi, kaiševa...do mantila i jakni. Njihovim veselim kreacijama niko ne može da odoli. Aleksandra Lalić radi haljine, vrlo originalnog kroja kombinujući više vrsta materijala. Naravno tu su i Fish and Chips, Aleksandra Ranković, Marijana Gligić...i mnogi drugi. Spomenimo i našeg favorita, Vesnu Kracanović, koja će pored Beograda tokom decembra svoje kreacije predstaviti i u Stokholmu.


Gornji nivo je mesto gde se mogu naći najraznovrsniji modeli nakita i sitnijih upotrebnih modnih sitnica. Manja Radić predstavlja jesenje zimsku seriju bedževa sa novim prelepim ilustracijama. Teodora Drakulović donosi kape, šalove i ukrasno štrikano cveće pogodno za rever ili kao dekoracija na cipelama ili čizmama. Snežana Krejić radi vrlo ženstvene i originalne kaiševe.Tatjana Kuburović aka Superheroina donosi kolekciju lutkica broševa, kecelja i torbi rađenih od papira obrađenog tako da je otporan na kišu. Idealno za jesen! Biljana Klekačkoska, iz Skoplja, radi filigran ali sa savremenim temama. Nikako ne propustite njeno prstenje i ogrlice. Jesenju, "lovačku" kolekciju porcelanskog nakita, odmah posle izložbe u Supermarket-u, predstaviće i na Modi Ljudmila Stratimirović. Ona pored Beograda ove sezone predstavlja svoje radove i u Stokholmu i Zagrebu.


 


 


Datum objavljivanja: 26.11.2009.