Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Nova skulptura u Vojvodini 1980 ‒ 2000

Promocija knjige: Suzana Vuksanović: Nova skulptura u Vojvodini 1980‒2000
Izdavač: Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Novi Sad 2013. Petak, 16. maj 2014. u 12h Kino sala, Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Dunavska 37, Novi Sad.

 


Učestvuju: dr Ješa Denegri, dr Jasmina Čubrilo , Zoran Pantelić i Suzana Vuksanović Prošle godine, u izdanju Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, iz štampe je izašla knjiga mr Suzane Vuksanović, muzejske savetnice MSUV, koja se bavi izučavanjem, istorizovanjem i interpretiranjem fenomena nove skulpture u Vojvodini u periodu od 1980. do 2000.


U knjizi Nova skulptura u Vojvodini 1980 ‒ 2000 / New Sculpture in Vojvodina 1989 ‒ 2000. istorijsko ‒ umetnički valorizuju se opusi i delo vanje u prostoru i domenu nove skulpture sledećih autora i autorki: Ane Bešlić, Verbumprograma , Ratomira Kulića, Mirjane Kojić, Slobodana Kojića, Zorana Pantelića, Rastislava Škuleca, Apsolutno skulpturalnog , Dragana Jelenkovića, Dragana Rakića, Dragana Miletića, Živka Grozdanića, Zvonimira Santrača, Igora Antića, Mire Brtke, Jelene Janev, Manojla Maravića i Olge Ungar.


Izvodi iz recenzija:


... Rad Suzane Vuksanović bavi se jednim od najbitnijih fenomena u savremenoj umetnosti Vojvodine, sa referencama u širem problemskom kontekstu u koji se ova umetnička produkcija uključuje. S obzirom da se dosad u više navrata kao autorica izloţbi i pisac tekstova bavila istom problematikom, njeno je poznavanje zbivanja u ovoj oblasti temeljno i vrlo merodavno, obrada koju je ponudila predstavlja dosad najvredniji doprinos temi navedenoj u nazivu ovog rada, stoga kao takav zavređuje da u ponuđenom obliku u celini bude objavljen.

prof. dr Jerko Denegri


 


 


Datum objavljivanja: 16.05.2014.