Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Not for sale, Nemanje Maraša

U beogradskom „Art centru“ 9. novembra, u 20 časova, biće otvorena druga samostalna izložba fotografa Nemanje Maraša. Opus fotografija koje će biti predstavljene nagrađene su prvim mestom na ovogodišnjem festivalu "Šta umetnost nudi društvu".

 


Orijentisan ka drugim vidovima fotografije, ciklus "Not for sale" predstavljao je izazov za Maraša. Iako modne fotografije čine najveći deo njegovog portfolia, Nemanji nije strano ni eksperimentisanje sa konceptom. Njegova visprenost i mladalačka drskost su mu otvorila vrata ozbiljnih tematika. Do sada je sarađivao sa Kristinom Kovač, Batom Spasojevićem, Mirkom Lukovićem, Elite model look-om i drugima.




Nemanja Maraš je rođen 18. aprila 1989. godine u Beogradu. Krajem 2006. godine počinje da se interesuje za fotografiju, a 2008. upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek primenjena grafika, smer fotografija. Njegova interesovanja su uglavnom usmerena ka modnim i reklamnim fotografijama, gde je svoj talenat već uspeo da iskaže. Fotografije su mu objavljene u časopisima "The Man", "Status" i "FAAR", a učestvovao je na šest grupnih izložbi. Svoju prvu samostalnu izložbu imao je u galeriji "Dar Mar" u novembru 2009. godine gde se predstavio opusom fotografija "Prvi zadatak".




Izložba kojom će se Maraš predstaviti 9. novembra bavi se temom prostitucije i human trafficking-a. Kroz umetničku fotografiju, autor je želeo da skrene pažnju javnosti na svakodnevne probleme koji se dešavaju kako na Balkanu, tako i svuda u svetu. Među izloženim radovima, biće oni iz Maraševe privatne kolekcije, kao i oni  koje su namenjeni prodaji.


 


Datum objavljivanja: 01.11.2010.