Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Norveška šuma

U KC Grad, Braće Krsmanović 4, od 6 - 13. aprila, održaće se izložba fotografija pod nazivom, "Norveška šuma", autora , Jelene Mijić i Luke Knežević - Strike.

 


Prva izložba u Srbiji finansirana od strane publike! Sredstva za štampu fotografija dala je publika nakon javnog poziva (više o ovome na lukaknezevicstrika.com/izlozba.html). Ideja ove izložbe je da ponudi Oslo kakvim smo ga videli i doživeli jednog proleća. Ovo je naš lični uvid u taj grad, jedan kratak vremenski i prostorni isečak, ali isto tako i prozor u svet, koji je, posmatran iz reference naše svakodnevice, istovremeno poput izmaštanog belog sveta iz neke bajke i stvarno, visceralno iskustvo. Naše je nadanje da ćemo ovim izborom fotografija provocirati vas koji bacite pogled da promislite o tome doživljavate svoje neposredno okruženje, ali i svet izvan njega, a pre svega na impuls da istražujete.



Luka Knežević – Strika (1983)



Apsolvent na psihologiji, na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Izlagao je na više neformalnih samostalnih izložbi (KST u Beogradu, Pablo u Vrbasu, Zanzibar u Zrenjaninu), kao i na više grupnih (Beograd, Novi Sad, Čikago, Gornji Milanovac). Član je fotografskog kolektiva Belgrade Raw www.belgraderaw.com



2007 Prva nagrada na konkursu Uhvati ritam, za najbolju muzičku fotografiju u organizaciji portala Popboks

2009 Drugo mesto na PASSPORT Control u okviru festivala Mediavawe u Đeru, Mađarska

2010 Nagrada za najbolju fotografiju iz oblasti UMETNOST na Serbia Press Photo 2009





Jelena Mijić (1989)



Student slikarstva na Fakultetu Likovnih Umetnosti u Beogradu. Do sada nije samostalno izlagala, a sa grupom RAKETA je izlagala u galeriji FOTO KINO Saveza Vojvodine i u Dublin u Novom Sadu.  Učestvovala je na Bijenalu Minijature u Gornjem Milanovcu.





www.gradbeograd.eu


 


Datum objavljivanja: 05.04.2011.