Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Nevidljivi grad

U petak, 16. jula u 20 sati u Galeriji Artget, KCB-a, otvara se izložba učesnika fotografske radionice "Nevidljivi grad". Radionicu su vodili prof. Robert Jankuloski (Skoplje) i prof. Đorđe Odanović (Beograd).

 


U Kulturnom centru Beograda, u okviru programa fotografske galerije Artget, u periodu 9 – 14. jul, organizovana je foto-radionica sa temom Nevidljivi grad. Takva forma rada na fotografiji podrazumeva aktivistički princip rada u grupi, kao i individualni pristup u analizi radova učesnika. Snimanje je bilo obavljano na izabranim lokacijama sa akcentom na intimnom mapiranju, kadriranju i označavanju mesta od ličnog značaja.

 

Cilj ovog projekat je bio da se vizualizuju i uoče ne samo na površini vidljive karakteristike grada, nego i njegove unutrašnje perspektive – od čulno opazivog bogatstva prostora do njihove simboličke vrednosti zasnovane na slojevitim kulturno-istorijskim asocijacijama. Našu predstavu o gradu, pored pojavnog, vidljivog aspekta, oblikuju i skrivene dimenzije grada, koje su u neprekidnoj interakciji. Taj fluidni, stalno promenljivi izgled daje vizuelni kvalitet dozivljaju, poziva na kreativan odgovor i neposredno oživljen ambijentalni utisak.

Prof. Đorđe Odanović.


Učesnici radionice su Žarko Aleksić, Katarina Gazdić, Olivera Inđić, Siniša Mandić, Jovana Marjanović, Jovana Miletić, Katarina Miletić, Jelena Micić, Nataša Radosavljević, Jelena Seničić, Vladimir Stojanović, Nenad Vilimanović


 


Portfolio Kulturni centar Beograda


Datum objavljivanja: 15.07.2010.