Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Nataša Kokić - Snaga u nama

U sredu, 5. oktobra u 20 sati u KC Grad, otvara se samostalna uzložba autorke, Natađe Kokić, pod nazivom, "Snaga u nama". Izložba traje do 12. oktobra, 2011. godine.


 


Odrastajući, zamisljala sam da se iza poslednjeg reda kuća, kojeg sam mogla da vidim sa mog balkona, nalazi pejzaž. Obično bih bila na balkonu u sumrak, posmatrajući prostor izmedju dve kuće… pošto nisam mogla da vidim ništa osim neba i vrha jednog drveta, zamisljala sam da se tamo nalazi livada koja vodi u brda, umesto velike fabrike koja se tamo stvarno nalazila. Primetila sam da je balkon okrenut zapadu i to je postalo simbolično. Devedesetih, svi u okolini su smatrali da je "zapad" značio duhovnu slobodu i normalan opušteniji život. Taj novi život se nalazio tako blizu, iza poslednjeg reda kuća.

 

Nataša Kokić je rođena u Beogradu 1979. godine. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti 2005. godine, a 2010. je dobila diplomu Magistra.  Dobitnik je i nekoliko nagrada, a boravila je na Islandu i u Holandiji u okviru rezidencijalnih programa. Samostalne izložbe obuhvataju: 2011 Horizont, Magacin galerija, Beograd; 2011 Remont galerija ,Beograd; 2010 Talog/Debris, galerija Fakulteta likovnih umetnosti, Beograd; 2009 Restauracija, crteži na papiru, Likovna galerija, Kulturni centar Beograda; 2009 Kuće, galerija zaduzbine Ilije M. Kolarca, Beograd;  2007 Gradski prizori, Remont galerija, Beograd; Nacionalni muzej, Kruševac; 2007 Target Market,  Dom omladine Beograda.


 



Datum objavljivanja: 03.10.2011.