Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Nagrade na 55. Oktobarskom salonu

O Nagradi 55. Oktobarskog salona odlučivao je tročlani Žiri, koji je ove godine radio u sastavu: Šejmus Kili, direktor institucije Kunstverajn iz Salcburga, Lidija Merenik, istoričar umetnosti i likovni kritičar Miško Šuvaković, teoretičar umetnosti.


 


Žiri je odlučio da i ove godine učini mali presedan i doneo je odluku da novčanu Nagradu podele 2 umetnika:



Dejan Kaludjerović za rad - dvokanalnu zvučnu instalaciju Prvi maj 1977, iz 2014 i Megi Rustamova, za jednokanalni video Poziv na putovanje iz 2014.



Treća i specijalna Nagrada dodeljena je Mii David i timu Kulturnog centra Beograda kao organizatoru Oktobarskog salona. Obrazloženje Nagrade će biti dostavljeno naknadno.



Nagrada Kulturnog centra Beograda, koja podrazumeva organizovanje samostalne izložbe u toku 2016. godine u jednom od galerijskih prostora Kulturnog Centra dodeljena je Miloradu Mladenoviću za rad u mediju fotografije Bez naziva (školske stolice), iz produkcije 2014. godine. Žiri za nagradu Kulturnog centra Beograda je radio u sastavu: Svetlana Petrović, urednica Likovne redakcije, Gordana Dobrić, kustoskinja i Nela Tonković, direktorka Moderne galerije „Likovni susret“ Subotica.



Peticiju za prikupljanje potpisa za poništenje Odluke o promeni statusa Oktobarskog salona možete potpisati na ovom linku: http://www.thepetitionsite.com/296/205/552/p-e-t-i-c-i-j-a-za-ponitenje-odluke-o-promeni-statusa-oktobarskog-salona/


 



Datum objavljivanja: 04.11.2014.