Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Nagrade ICOM

Nacionalni komitet Međunarodne organizacije muzeja (ICOM) Srbije nagradio je izložbu "Gradski nomad – beogradski zapisi fotoreportera Aleksandra Ace Simića" autora kustosa Darka Ćirića počasnim nazivom Projekat godine.


 


Na godišnjoj skupstini Nacionalnog komiteta ICOM-a Srbije održanoj 19. aprila u podne, u Galeriji fresaka u Beogradu, dodeljene su nagrade u više kategorija za izuzetne rezultate u radu muzejskih institucija ostvarene tokom 2011. godine, kao i zahvalnice predstavnicima medija za podršku muzejskim programima. Ta značajna priznanja važan su podsticaj za dalja angažovanja, u cilju dostizanja međunarodnih standarda u oblasti kulture.



Nagrade su uručene u cetiri kategorije. Za muzej godine značajno priznanje dobio je Narodni muzej Zaječar za novu stalnu postavku. Kao projekat godine nagrađene su izložbe Kolekcija Pavla Beljanskog: ponovo u Beogradu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Gradski nomad – beogradski zapisi fotoreportera Aleksandra Ace Simića, Darka Ćirića, kustosa Muzeja grada Beograda. Publikacija godine je Primenjena umetnost i Beograd 1918–1941. Bojane Popović, a ove godine nagrada u kategoriji kustos godine nije dodeljena.


 



Datum objavljivanja: 24.04.2012.