Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Nagrada Ranko Radović

Svečana dodela nagrada Ranko Radović 2009. održana je u ponedeljak, 21. XII 2009. godine u Maloj sali Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca u Beogradu.

 


Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović, u kategoriji kritičko teorijski tekstovi o arhitekturi, urbanizmu i gradu doneo je Odluku da nagradu za kritičko teorijske tekstove o arhitekturi, urbanizmu i gradu dodeli: dr  Vladanu Đokiću,  za knjigu Urbana tipologija: gradski trg u Srbiji, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, 2009.




Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović, u kategoriji televizijske emisije, izložbe, multimedijalne prezentacije doneo je Odluku da nagradu za televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije dodeli: prof. Vinku Peneziću,  i prof. Krešimiru Rogini,  za Manifest digitalne kontrarevolucije u arhitekturi, prikaz nastajanja instalacije "Tko se boji vuka još u Digitalnoj eri?",  11. Venecijansko bijenale arhitekture 2008.


Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović, u kategoriji realizovano arhitektonsko delo doneo je Odluku da nagradu za realizovano arhitektonsko delo dodeli: Marjanu Đulincu,  Borislavu Petroviću, , Ivanu Raškovicu,  Aleksandru Tomiću,  i Nadi Jelić,  (AGM Beograd-SM inzenjering Zrenjanin) za Objekat nove Hale sportova u Zrenjaninu, 2009.


Učesnici konkursa su prezentovani na zajedničkoj izložbi svih prispelih radova koja je otvorena u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca (Muzička galerija) na dan dodele Nagrade 21. XII 2009. Izložba će trajati nedelju dana.


Tokom januara i februara 2010. godine izložba će biti održana na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.


Datum objavljivanja: 22.12.2009.