Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Nagrada Katarina Ambrozić

Veče posvećeno Katarini Ambrozić, povodom dodeljivanja nagrade "Prof. dr Katarina Ambrozić" za 2008/09. godinu, održaće se u Odeljenju umetnosti Biblioteke grada Beograda (Knez Mihailova 56) u utorak, 8. decembra 2009. godine.

 


Veče posvećeno Katarini Ambrozić, povodom dodeljivanja nagrade "Prof. dr Katarina Ambrozić" za 2008/09. godinu, održaće se u Odeljenju umetnosti Biblioteke grada Beograda (Knez Mihailova 56) u utorak, 8. decembra 2009. godine u 19 časova sa dva predavanja:


1. KATARINA AMBROZIĆ, BIOGRAFIJA                                                     

Predavač: dr Saša Brajović, docent na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu


2. RAZGLEDNICE IZ PROŠLOSTI – BALKAN U ZBIRCI MUZEJA ALBERTA KANA

Predavač: Vesna Adić, dobitnik nagrade "Prof. dr Katarina Ambrozić" za 2008/09. godinu


Nagradu "Prof. dr Katarina Ambrozić" po njenoj želji ustanovili su 2007. godine Biblioteka grada Beograda i naslednici Katarine Ambrozić. Ona se dodeljuje najboljem diplomcu na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu, koji je upisao postdiplomske studije. Nagrada iznosi 3000 eura u dinarskoj protivvrednosti i namenjena je stručnom usavršavanju u Parizu.


Na predlog Odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu nagradu za 2008/09. godinu je ustanovila komisija u sastavu: prof. dr Lidija Merenik, šef Katedre za istoriju umetnosti, dr Saša Brajović, docent Katedre za istoriju umetnosti, Milan Đorđević, naslednik Katarine Ambrozić i Jasmina Ninkov, direktor Biblioteke grada Beograda. Komisija je odlučila da se nagrada dodeli Vesni Adić sa prosečnom ocenom na studijama 9,60, koja je upisala akademske studije-master u oblasti "Istorija umetnosti i vizuelna kultura novog doba".


Ova prestižna nagrada nosi ime naše poznate i renomirane istoričarke umetnosti, likovnog kritičara, višedecenijskog kustosa i savetnika Narodnog muzeja u Beogradu, profesora Univerziteta dr Katarine Ambrozić.


 


Datum objavljivanja: 04.12.2009.