Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Muzej kneza Pavla

Stručno vođenje kroz izložbu "Čast nam je izvestiti Vas... ", četvrtak, 9. jul 2009. u 18 časova u atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu. Kroz postavku vodi Lidija Ham - Milovanović.

 


"Iako je izložba Čast nam je izvestiti vas..... koja je posvećena 165. godišnjici Narodnog muzeja, osmišljena tako da svi posetiocima omogući da se kroz interesantne i raznolike medije upoznaju sa istorijatom Narodnog muzeja, njegovim zaposlenima, najznačajnijim arheološkim iskopavanjima, kulturnim dobrima, najspektakularnijim izložbama i mnogobrojm posetiocima, tokom trajanja izložbe svakog četvrtka biće upriličena i stručna vođenja kroz postavku.


U četvrtak, 09. jula u 18 časova kroz postavku će vas provesti Lidija Ham - Milovanović. Posetioci će tokom vođenja imati priliku da saznaju nešto više o periodu kada je ova ustanova nosila naziv Muzej kneza Pavla. Tokom ovog predavanja bićete u prilici da čujete kako je Muzej kneza Pavla, kao jedna od naznačajnijih institucija međuratnog perioda uticao na evropeizaciju i modernizacija Beograda.


Pozivamo Vas da nam se pridružite u šetnji kroz istoriju dugu 165 godina koja će vam omogućiti da se rasvetlite period kada je Muzej kneza Pavla spajanjem nacionalne i eropske kulture podpomogao izlazak Beograda na evropsku kulturnu scenu."


Portfolio Narodni muzej u Beogradu


Datum objavljivanja: 07.07.2009.