Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Movements: White, Sanje Latinović i Ranka Đankovića

Otvaranje izložbe fotografija performansa i video rad "Movements: White", autora Sanje Latinović i Ranka Đankovića. Moderna galerija Lazarevac, četvrtak, 11. april u 19. sati.


 


Performans Movements:White prvi put je izveden u Galeriji 73 u Beogradu, zamišljen je kao formalni i medijski eksperiment dvoje umetnika zainteresovanih za otvaranje pitanja zajedničkog ili kolektivnog rada u umetnosti. "Potencijal performansa Movements: White da pokrene dijalog o kolektivnom radu ne sme skrenuti pažnju sa njegovih fizičkih i vizuelnih kvaliteta. Namera dvoje umetnika je da kroz svedenost dodatno naglase plastičnost pokretnih tela ne bežeći od njihovih estetskih kvaliteta. Naprotiv, čulni sadržaj pokreta i prenosa materije od izvođača do izvođača formiraju važnu i neizostavnu celinu u ovom radu." M.?.





Sanja Latinović (1983) završila je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek vajarstvo. Sferu njenih interesovanja čine performans, fotografija i video rad. Budući da je po vokaciji vajar često u svom radu preispituje monumentalni karakter skulpturalnog, vizuelizujući objekat/telo dimenzije, i uvođenjem fluidnih supstanci remeti ambijent tradicionalnog skulpturalnog izražavanja. Testira ideju oslobađanja svoje kreativnosti i umetnosti u okruženju u kojem stvara. 2009.godine nagražena kao perspektivni mladi umetnik, MMC " LED ART " ART klinika. Živi i radi u Beogradu.



Ranko Đanković (1978) rođen u Osijeku, R. Hrvatska. Završio vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. 2008.godine dobitnik nagrade FLU " Ilija Kolarević, vajar", povelja i plaketa. 2009.godine nagrađen kao perspektivni mladi umetnik, MMC " LED ART " ART klinika. Živi i radi u Beogradu.


 



Datum objavljivanja: 09.04.2013.