Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Monohromatski svet

U četvrtak, 12. januara u 19 sati u Artget galeriji, KCB-a, Trg republike 5., otvara se izložba, "Monohromatski svet" - najbolje fotografije sa godišnjeg konkursa časopisa Refoto. Izložba traje do 19. januara, 2012. godine.


 


Tema izložbe Monohromatski svet omogućila je fotografima da se vrate pomalo zaboravljenoj crno-beloj fotografiji, koja je posle velike ekspanzije digitalne tehnologije ponovo postala veoma popularna.



Časopis Refoto je u svojoj desetogodišnjoj istoriji pokrenuo i organizovao veliki broj foto-konkursa za svoje čitaoce. Godinu 2011. obeležio je najmasovniji konkurs do sada s temom Monohromatski svet. Konkurs je trajao godinu dana, a na adresu redakcije stiglo je preko 5.000 fotografija: najviše iz Srbije,ali i svih zemalja nekadašnje Jugoslavije, dok je manji broj radova prispeo s raznih strana sveta. Tema Monohromatski svet omogućila je fotografima da se vrate pomalo zaboravljenoj crno-beloj fotografiji, koja je posle velike ekspanzije digitalne tehnologije ponovo postala veoma popularna. Pored crno-belih, čitaoci su slali i monohromne fotografije u boji na kojima je atmosfera često bila dominantnija od samog kolora. Bezbroj tema koje se mogu svrstati u kategorije kao što su Portret, Pejzaž, Urbani prizori, Mrtva priroda, Aranžirana fotografija, Svet biljaka i životinja, Apstrakcija kao i mnoge druge, našao se pod okriljem glavne teme.

Tokom godine časopis Refoto objavljivao je izbor od dvadesetak najboljih fotografija pristiglih svakog meseca, a izbor od najboljih stotinak fotografija sa čitavog konkursa, kao i nagrađeni radovi biće prikazani u galeriji Artget od 12. januara do 19. februara 2012. godine.



Februarsko izdanje časopisa Refoto krasiće veliki portfolio s nagrađenim i do sada neobjavljenim fotografijama iz najužeg izbora.


 


 



Datum objavljivanja: 05.01.2012.