Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Moje iskustvo u svesci

U Likovnoj galeriji KCB-a, na izložbi "Moje iskustvo u svesci", autorke Svetlane Petrović, priređene pobodom 50. godina rada Galerije, u sredu, 30. juna u 19 sati organizuje se razgovor, "Vežbanka, maštanka, dnevnik, knjiga", na kome će izlagaći predstaviti svoj rad,

 


Ucestvuju:  Rastko Ćirić prof. FPU u Beogradu, ilustrator i animator , Vesna Golubović,  slikarka,  Zdravko Joksimović,  prof. FLU u Beogradu i vajar,  Mirjana Živković,  graficki dizajner,  Gordana Ilić,  graficki dizajner i  Ana Nedeljković,  multimedijalna umetnica.


Umetnici ce govoriti o svojim specificnim i razlicitim iskustvima rada u sveskama i skicenblokovima bilo da je rec o belezenju inicijalnih vizuelnih i tekstualnih ideja, do slozenijih razrada projekata i segmenata rada znacajnim za slozenije i finalne realizacije, individualne opuse i umetnicke aktivnosti. Razlicite forme izrazavanja u sveskama pokazuju razlicite zanrove pod kojima izlozene sveske mozemo posmatrati - kao vezbanke, mastanke, svastare, ilustrovane dnevnike sa putovanja, eks libris izdanja... Istovremeno u njima je moguce pratiti razlicite aspekte savremenog likovnog i vizuelnog izrazavanja, ali i zaci u tananu intimu privatnih prostora umetnosti koja se, ovom prilikom, voljom autora pokazuje  javnosti.

 

Pozivamo Vas da prisustvujete ovom neobicnom putovanju kroz svet umetnosti i blize upoznate slozen proces likovnog stvaralastva, animacije, grafickog dizajna i oblikovanja knjige i izdavastva... i tom prilikom saznate vise o svesci kao alternativnom, a u savremeno doba, pomalo i zaboravljenom mediju.

 

Izlozba Moje iskustvo u svesci, produzena je zbog interesovanja publike, do 11. 7. 2011.

Radno vreme Galerije: 11-21, ponedeljkom zatvoreno.


Portfolio Kulturni centar Beograda


Datum objavljivanja: 30.06.2010.