Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Moja arhitektura Gorana Vojvodića

U Galeriji ‘73, 4. maja, u 20 časova, otvara se izložba radova arhitekte Gorana Vojvodića “Moja arhitektura”. Izložba je organizovana povodom dobijanja Velike nagrade Saveza arhitekata Srbije za životno delo.

 


Goran Vojvodić, rođen 1959. godine, jedan je od mlađih dobitnika Velike nagrade. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1986. godine i potom radio u Institutu za ispitivanje materijala – IMS, Energoprojektu, Saobraćajnom institutu CIP i od 1989. godine u arhitektonskom birou prof. W. J. Krings u Nemačkoj. Od 1992. godine radi u sopstvenom birou, a 2007.godine sa Jelenom Ivanović Vojvodić osniva BIRO.VIA. Arhitekta Goran Vojvodić je član upravnog odbora Saveza arhitekata Srbije, naučnog saveta Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Komisije za arhitektonsko oblikovanje grada Beograda. Autor je brojnih projekata i izvedenih stambenih, poslovnih, trgovačkih, sportskih i drugih objekata, kao i rekonstrukcija, adaptacija i enterijera javnih i privatnih prostora, između ostalog i  Upravne zgrade KSJ, Sportsko poslovnog kompleksa Gemax, poslovnih objekata Anex, Hemofarm (u Bad Homburgu), Porsche SCG, izložbeno servisnih salona Audi, Porsche, Volkswagen, Stambenih objekata za Dexon, Gemax, Exing, rekonstrukcije objekta Beogradske filharmonije, Francuskog kulturnog centra, izložbenih salona Graniti Fiandre, BPM, enterijera butika, restorana, poslovnih prostora, rezidencijalnih objekata, itd. Radio je na preko 20 internacionalnih i domaćih konkursa. Realizovao preko 25 objekata u zemlji kao i 19 objekata u inostranstvu. Učestvovao je na brojnim izložbama i nagrađivan brojnim nagradama (21 nagrada i priznanje), od kojih su najznačajnije nagrada Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu, Salona arhitekture u Novom Sadu, Borbina nagrada za arhitekturu, Nagrada grada Beograda za arhitekturu i urbanizam, nagrada ULUPUDS-a i Velika nagrada arhitekture SAS-a za životno delo.




"ODRŽIVO/NEODRŽIVO" tema je šeste Beogradske internacionalne nedelje arhitekture – 6.BINA 2011. koja će se održati u Beogradu od 05. do 14. maja 2011. u organizaciji Društva arhitekata Beograda i Kulturnog centra Beograda. Manifestacija BINA, koju već tradicionalno prepoznaju razne generacije i profesije beograđana, prirediće tematski mozaik izložbi, predavanja, radionica, tribina,projekcije filmova, šetnji sa domaćim i inostranim eminentnim predavačima i izlagačima. Jedna od tematskih izložbi, kao do sada, biće postavljena u Galeriji ‘73.

(Tekst i foto:  Ana Janković Čorbić)


Izložba će biti otvorena do 12. 05. 2011. godine


Radno vreme Galerije '73: 10 do 20 časova

                    subotom od: 10 do 15 časova


Ulaz je besplatan


Portfolio Galerija 73


Datum objavljivanja: 02.05.2011.