Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Moj voljeni Beograd

Leonardy studio i Turistička organizacija Beograda, pozivaju Vas da u četvrtak, 15. decembra u 20h, u Robnoj kući Beograd (Knez Mihajlova 5), prisustvujete otvaranju humanitarne izložbe fotografija “Moj voljeni Beograd” autora Vladimira Vasića.


 


Cilj organizovanja izložbe je da se pomogne deci sa smetnjama u razvoju, da se prodajom radova prikupe sredstva za njihovu rehabilitaciju i edukaciju.



Izložba "Moj voljeni Beograd" Vladimira Vasića rezultat je dugogodišnjeg rada i ljubavi autora prema fotografiji kao mediju izražavanja i njegovih impresija o reprezentativnim arhitektonskim zdanjima i gradskim oazama. Istorijski i urbani simboli Beograda koji su u fokusu fotografija, Beogradska tvrđava, Ušće, Avalski toranj, Gardoš, Dvorovi i drugi, u simbiozi sa umetničkom vizijom  i najsavremenijom fotografskom opremom predstavljaju dela jedinstvena po koloritu, bogatstvu detalja izražene plastičnosti, osećaju prostornosti i svetlosne dinamike. Autorova želja bila je da prezentuje najlepše delove starog i novog Beograda ističući urbani kontinuitet grada – njegovo nastajanje i njegovo dalje postojanje.



Fotografije su radjene u digitalnoj štampi na foto platnu (canvas).



Vladimir Vasić rodjen je 1962. godine u Beogradu gde je odrastao i studirao elektrotehniku. Fotografijom je počeo da se bavi još u detinjstvu a već u srednjoj školi uspešno je eksperimentisao sa fotografijom u koloru. Profesionalan rad započeo je 1983. godine kada je otvorio svoju prvu foto radnju a 2007. i studio za digitalnu fotografiju.



Datum objavljivanja: 06.12.2011.