Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Model za Savamalu

U petak, 21. februara u 19 sati , galerija Meander MSUV-a, otvaranje izložbe projekta, "Model za Savamalu". Izložba traje do 2. marta, 2014. godine.


 


Model za Savamalu je deo jedinstvenog projekta Urbani Inkubator Beograd koji je za cilj imao okupljanje ljudi različitih profila u Savamali, kako bi je ispitali, upoznali, razumeli - kako bi se kroz rad u jednoj ovako kompleksnoj gradskoj četvrti upoznali sa fenomenima savremenog grada. Projekat Model za Savamalu ne nudi idejno rešenje već ima za cilj da područje napravi transparentnim i putem fizičkog 3D modela, prikaže informacije vezane za istorijske, sociološke, ekonomske i političke činjenice.



Izložba ATLAS IMAGINARNIH MESTA predstavlja radove studenata doktorskih studija arhitekture Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Izložba je nastala je kao rezultat interdisciplinarnog istraživanja graničnih prostora književnosti i arhitekture  pod mentorstvom Prof. Dr. Jelene Todorović. Projekat je inspirisan knjigom „Rečnik imaginarnih mesta“ (pr. Alberto Mangelo i Đani Gudalupi, Gradac, 80-81, 1998) koja u sebi sakuplja različite imaginarne pojmove iz istorije evropske književnosti.





Autori: Maja Popović Vračar i Boba Stanić



Ko-autori: Ana Ugrinić, Daša Spasojević, Predrag Milić i Miloš Kašul Nikolić



Produkcija instalacije: Modelart Arhitekti


 



Datum objavljivanja: 18.02.2014.