Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Mirza Dedać: Postupak

Art platforma Interlokator & Heterotopia PerpetuumMobile Beograd, subota, 16. Maj 2015. u 19 h otvaranje izložbe autora Mirze Dedaća, "Postupak". Heterotopia PerpetumMobileBeograd, Pančevački put 2a (Krnjača, leva obala Dunava).


 


"Zasad nepoznati počinioci izlepili su prethodnih dana centar grada, ali i gradilište u blizini OŠ Kralj Petar Prvi skandaloznim plakatima na kojima se detaljno objašnjava kako se koristi heroin. Plakate su nakon brojnih prijava sugrađana juče uklonili komunalni policajci.



U saopštenju komunalne policije objašnjavaju i da su prilikom redovnih patrola komunalni policajci plakate iste sadržine zatekli na više lokacija u centru grada, među kojima je Knez Mihajlova i Ulica Kralja Milana i da su ih uklonili..."



Petak 17. Maj 2013 ,,24 sata“







Akcija lepljenja plakata za heroinsku upotrebu realizovana je u maju 2013. godine. Sadržaj postera je uznemirio javnost, prvenstveno sugrađane koji su ovaj postupak prijavili policiji. Velika zainteresovanost medija je ovaj čin osudila, i prepoznala kao direktnu opasnost i loš uticaj za najmlađi naraštaj. Na ovoj izložbi biće prikazana foto dokumentacija same akcije. Takođe će biti predstavljen i prikupljeni materijal u vidu video dokumentacije, kao i neki od komentara sa aktuelnih portala koji se bave dnevnim informisanjem građana.







Mirza Dedać rođen je 1981.godine u Beogradu gde završava osnovnu i srednju školu. Upisuje Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo 2009. godine. Osnovne akademske studije završio 2012. godine u klasi profesora Čedomira Vasića. Master studije završio 2014. u klasi prof. Milete Prodanovića. Trenutno je na doktorskim studijama na istom fakultetu.



Učestvovao je na više grupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik je više projekata: "Nova kolekcija", "Art sample razgovor sa umetnicima" nezavisne umetničke grupe Treći Beograd. Takođe je učesnik projekta "Moj dom" u saradnji sa domom za decu i omladinu ometenu u razvoju, "Sremčica".





web: www.mirzadedac.tumblr.com



Art platforma Interlokator



Interlokator

<https://www.facebook.com/pages/Interlokator/341444512725466?ref=aymt_homepage_panel>


 



Datum objavljivanja: 12.05.2015.