Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Miljana Radenković: Drop

Izložba socijalno angažovanog plakata "Drop", Miljane Radenković biće otvorena u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac od 21. aprila do 3. maja.

 



"Istraživačko-umetnički rad Miljane Radenković unapred je promišljen, protkan sažetim idejnim konceptom, urban, moderan i jasan. Istovremeno, on otkriva način na koji autorka oprezno percipira okolinu, traga i identifikuje ostale informacije iz okoline i predstavlja iste." (iz teksta kataloga, A.M.)





Miljana Radenković (1989) diplomirala na Fakultetu umetnosti u Nišu 2012. godine na studijskom programu Grafički dizajn, a 2013. godine na istom fakultetu završila master akademske studije. Trenutno na doktorskim studijama, smer Primenjene umetnosti i dizajn, na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. U toku školovanja bila korisnik studentske stipendije Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije, kao i stipendista Fonda za mlade talente Dositej. Radi kao asistent za Užu umetničku oblast - Grafički dizajn, Grafičke komunikacije na Departmanu za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu. Ostvarila niz realizovanih projekata i publikovanih radova iz oblasti grafičkog dizajna. Dobitnik više nagrada u domenu primenjenih umetnosti. Izlagala na jedanaest samostalnih i više od sedamdeset kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Član ULUPUDS-a od 2015. godine.


 



Datum objavljivanja: 19.04.2016.