Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Miljana Lazović: Suočavanje

U petak, 15. januar u 19h u Galeriji SKC Novi Beograd, otvara se samostalna izložba crteža autorke Miljane Lazović, pod nazivom, "Suočavanje".


 


Milijana Lazović (1988) završila je master studije iz oblasti crtanja u klasi Višnje Petrović, na Departmanu likovnih umetnosti Akademije umetnosti u Novom Sadu. Član je centra za reciklažu umetnosti-RAC, Novi Sad i suosnivač društva građana „Nautilus”- umetnost mladima. Imala nekoliko samostalnih i brojne kolektivne izložbe, a za najbolju izvedenu skulpturu od mermera u sklopu klesarske škole u Aranđelovcu  2010. god. dobila priliku da izvede skulpturu za park  Bukovičke banje u Aranđelovcu, 2011. god.



Čvrst i kontrolisan crtež definiše smelo kadriranu figuru koja je pozicionirana u centar ili na margini geometrijskog svedenog prostora, bez prepoznatljivih predmeta koji bi ga pobliže lokalizovali, obeležili vremenski ili geografski. Jednostavno komponovan i monumentalno građen, on daje primat figuri kao nosiocu psihološkog nemira. Prostor je samo okvir koji zaokružuje i precizira hermetičnost beznađa. Prazan, melanholičan prostor uvodi posmatrača u unutrašnjost crteža i poziva na empatiju.


 


 



Datum objavljivanja: 15.01.2016.