Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Milica Strezovski, crtež

Četvrtak 4. jun u 19.h, Srećna galerija (traje do 12. juna), izlagački ciklus: Afirmacija mladih, izložba crteža Milice Strezovski.


 


Milica Strezovski rođena je u Beogradu 1987. godine. Diplomirala masterstudije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, 2013. godine, odsekslikarstvo, u klasi profesora Gordana Nikolića.



Do sada je izlagala na više kolektivnih i na jednoj samostalnoj izložbi2014. godine u galerija Doma kulture Studentski grad u Beogradu.



O svom stvaralaštvu u domenu crteža autorka navodi: "Linija, kaodominantno izražajno sredstvo u mom radu doživljava transformaciju... Onaputuje od funkcije da gradi energetski crtež nekontrolisano, ponavljajući sekao mantra, do toga da se sasvim umiruje i pretvara u senku koja se emituje uslojevima i tako formira oblik... Različite grupe crteža u osnovi su vezane uorgansko-erotskoj prirodi (...)



U mom dosadašnjem radu stoji istraživanje pitanja pasije kao moćnogpokretača života, umetnosti, zločina pojedinca, sveta...



Fokus je u dvojnoj prirodi strasti koja uzbuđuje, rađa, zagreva... trpii boli... Stanju konstantne uzrujanosti ne zna se poreklo... Ona je apstraktna.Snažna. Odvodi na nevidljiva mesta podsvesnog. Njena kompleksnost ogleda se uvečitoj borbi Erosa i Tanatosa."


 



Datum objavljivanja: 03.06.2015.