Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Milica Crnobrnja Vukadinović: Simulacije

U petak 9. novembra u 19 časova u Prodajnoj galeriji Beograd na Kosančićevom vencu, otvara se samostalna izložba slika Milice Crnobrnje Vukadinović, pod nazivom "Simulacije". Izložba traje do 26. novembra, 2012. godine.


 


Izložba pod nazivom Simulacije predstavlja ranije započetu ideju umetnice o letenju i podražavanja leta. Milica Crnobrnja Vukadinović kroz slikarske medije – kolaž, crtež, intervencije na industrijskim materijalima, vez, transparentan i prosvetljen crtež, ali i štampom na platnu, fotografijom, rezanjem ogledala u formi aviona i apliciranjem finog crnog pliša na zid galerije, oponaša sliku letenja razrađujući ovaj motiv.



Istraživanje Milice Crnobrnje Vukadinović (1975) predstavlja simulaciju života modernog društva, čija se egzistencija odvija ne po suštini, već po oponašanju postojećih modela.



Milica Crnobrnja Vukadinović diplomirala je na Akademiji Srpske pravoslavne crkve za umetnost i konservaciju u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, u klasi profesora Čedomira Vasića. Trenutno je na doktorskim umetničkim studijama na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Dva puta je nagrađivana nagradom Ljubica Cuca Sokić za intimni mali format. Od 1999. godine aktivno izlaže na samostalnim i grupnim izložbama i umetničkim festivalima u zemlji i inostranstvu.


 



Datum objavljivanja: 07.11.2012.